El parc del Guinardó

Espais naturals
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida
  • Turisme responsable

El parc del Guinardó

Al barri del Guinardó, a la coneguda plaça del Nen de la Rutlla, s’obre el parc del Guinardó, un univers natural que permet passar en pocs minuts del context urbà a un bosc frondós. Els jardins històrics, travessats per un torrent canalitzat amb estanys i salts d’aigua, s’organitzen en terrasses que conviden a passejar i gaudir de la vegetació forestal.

Tres parcs en un

El parc del Guinardó, que ocupa uns terrenys que antigament s’havien destinat principalment a ús agrícola i s’enfila turó amunt, és un dels espais verds més grans de Barcelona. Amb tres zones ben diferenciades, la part inferior correspon a un parc urbà; la mitjana, a uns jardins històrics, i la superior, a un bosc forestal que sorprèn enmig de la ciutat.

L’entrada del parc té com a protagonista l’escultura El nen de la rutlla, realitzada per Joaquim Ros i Bofarull l’any 1961. Des d’allà, un seguit de bancs, escales i zones de jocs infantils s’obren com a avantsala d’un espai natural sorprenent.

Aigua i muntanya

El parc històric es va dissenyar l’any 1918, amb un projecte a càrrec dels arquitectes paisatgistes Jean-Claude Nicolas Forestier i Nicolau M. Rubió i Tudurí, que van projectar uns jardins mediterranis i classicistes que donaven especial protagonisme a l’aigua, que corre per diferents fonts, canals i petites piscines. En destaca la popular Font del Cuento, a on des de temps antics acudien els veïns, especialment les parelles que buscaven un racó solitari.

A dalt de tot, el paisatge està dominat per la vegetació forestal, amb pins, cedres i alzines. Els camins costeruts que s’entrecreuen condueixen al Mirador de la Mitja Lluna, des d’on es poden contemplar unes vistes privilegiades de la ciutat.

more

Informació de contacte

També et pot interessar...