La Biblioteca Can Rosés

Patrimoni cultural
  • Espais d'estudi i recerca
  • Recerca i coneixement

La Biblioteca Can Rosés

Protegida com un bé d’interès local, Can Rosés, una de les poques masies que encara queden a les Corts i que recorden el passat rural de la zona, és avui dia una biblioteca. L’edifici, molt apreciat pels veïns, és una joia arquitectònica d’estil barroc, amb dues plantes i una façana esgrafiada amb elements geomètrics.

De masia a biblioteca

Ubicada allà on antigament passava el camí de les Corts, a Sarrià, quan l’entorn era completament rural i aquests dos districtes eren viles independents de Barcelona, l’antiga masia Can Rosés és un lloc amb una història força llarga. En l’actualitat, transformada en biblioteca, té un doble valor històric, ja que a més incorpora el fons documental històric i local del districte de les Corts i dels seus barris.

Un trajecte inalterable

Construïda durant la primera meitat del segle XVIII i reformada l’any 1900 per Joaquim Gelabert i Cuyás, la masia està considerada bé d’interès local de la ciutat. Després de la segona reforma, duta a terme l’any 1991, l’edifici va esdevenir la biblioteca municipal que es coneix avui dia.

La biblioteca conté més de 39.000 documents de consulta que fan referència a la història de les Corts, els parcs i jardins, les masies, els edificis, les festes o les institucions del barri, com per exemple el Futbol Club Barcelona. Tot un recorregut per la història quotidiana d’un antic poble i dels seus habitants.

more

Informació de contacte