El parc del Centre del Poblenou

Espais naturals
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

El parc del Centre del Poblenou

La combinació d’una gran diversitat d’ambients fa del parc del Centre del Poblenou l’opció perfecta per escapar-se a la natura alhora que es gaudeix de l’encant de l’antic barri industrial transformat en el nou districte del disseny. Aquesta joia arquitectònica naturalista porta l’empremta de l’arquitecte Jean Nouvel, autor també de la propera Torre Agbar.

El pulmó del Poblenou

Amb la firma de l’arquitecte francès Jean Nouvel, la primavera de l’any 2008 es va inaugurar l’innovador parc del Centre del Poblenou. Amb una superfície de 5,5 hectàrees, aquest gran pulmó verd s’obre entre els carrers de Bilbao, Marroc, Bac de Roda i Diagonal, que determinen l’esperit integrador i social del nou barri del Poblenou.

Les formes curioses i la vegetació desbordant donen la benvinguda i acompanyen els visitants des de la porta d’entrada, on un gran mur perimetral cobert de vegetació mediterrània permet entrar a l’interior del recinte a través d’un portal de formes gaudinianes.

El parc, dissenyat per facilitar les escapades a la natura, està pensat per satisfer les expectatives de tothom, amb zones de passeig, pistes de joc i encantadors racons on gaudir de la lectura. Al bell mig hi ha la plaça de la Sardana, una zona de trobada envoltada de cabanes perquè la mainada pugui divertir-se amb els seus jocs.

Disseny i sostenibilitat

La preocupació per la preservació del medi ambient és present en alguns dels detalls que es troben en el recorregut del parc: una planta pneumàtica de recollida de residus amagada en un espai d’aspecte lunar o el rec amb aigües freàtiques en són un bon exemple.

Nouvel va voler fer d’aquest parc d’autor un indret on es combinen diferents hàbitats, i va crear tres espais diferenciats. El Cràter-Pou del Món, probablement el més sorprenent, és un camí en forma d’espiral i envoltat de buguenvíl·lies que el fan semblar el cràter d’un volcà. El conegut com a Nius i Pous del Cel és un espai amb grans estructures metàl·liques entapissades d’enfiladisses i flors. I les Voltes i Falgueres Gegants obren el camí cap al paisatge lunar sota quatre voltes vegetals. Val la pena seure a reposar en una de les cadires metàl·liques que va dissenyar l’arquitecte i submergir-se en l’ombra de l’espessa i acolorida vegetació del parc.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: