Las Golondrinas

Transports singulars
  • Oci i lleure
  • Turisme responsable

Las Golondrinas

A finals del segle XIX, les primeres golondrinas, que eren de vapor, feien un breu recorregut pel Port Vell de Barcelona duent a bord un centenar de passatgers per als quals la travessa representava tota una aventura. Actualment, les velles golondrinas s’han substituït per catamarans ben moderns, però el plaer de navegar tot contemplant la ciutat des del mar continua sent el mateix.

A bon port

El nom de Las Golondrinas era, en realitat, el nom de la companyia que va comprar les primeres embarcacions de vapor i la concessió per fer-hi travesses amb passatgers, l’any 1888, coincidint amb l’Exposició Universal. Des de llavors, el passeig en golondrina ha constituït una de les atraccions principals per a petits i grans al llarg de tot el segle XX, que només es va interrompre durant la Guerra Civil.

Els catamarans que ara surten de Colom ofereixen un recorregut de més d’una hora que arriba fins al Fòrum de Sant Adrià de Besòs, i disposen d’un pis inferior amb finestres que queda per sota la superfície i permet la visió submarina. Juntament amb aquestes embarcacions, segueixen operatives tres velles golondrinas tradicionals, de fusta i dos pisos, de la dècada del 1940.

Només un accident greu taca la història d’aquest passatemps tan popular: va tenir lloc l’any 1922, quan un vaixell va xocar contra una golondrina i va provocar deu víctimes mortals i molts ferits.

Barcelona des del Mediterrani

Tant les golondrinas tradicionals com els catamarans permeten observar Barcelona des d’un punt de vista inusual: el mar. A bord d’aquestes embarcacions és fàcil d’imaginar els pirates acostant-se a la ciutat o les nombroses batalles navals que van tenir lloc al litoral.

Avui dia, el plàcid trajecte permet gaudir de l’skyline marítim, amb el Monument a Colom, l’Hotel W, la Torre Agbar, el Maremàgnum, Montjuïc, l’Hotel Arts i la Torre Mapfre, entre altres edificis.

more

Informació de contacte

Segueix-nos:

També et pot interessar...