El Gran Teatre del Liceu

Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Oci i lleure
  • Recerca i coneixement

El Gran Teatre del Liceu

Epicentre de l’òpera, el ballet i la música clàssica a Barcelona des que es va inaugurar a mitjan segle XIX, el Gran Teatre del Liceu ha vist passar els millors compositors, músics i cantants de tots els temps. Posicionat entre les primeres sales operístiques d’Europa, el seu escenari es vesteix cada nit d’art i elegància.

Un dels millors teatres del món

Al cor de la Rambla es troba un dels teatres més antics i amb més història de la vida cultural de Barcelona: el Gran Teatre del Liceu. La qualitat de la seva oferta operística i els espectacles de dansa que ofereix, així com els concerts de música clàssica, el situen com un dels teatres de renom en l’àmbit mundial.

Alguns membres destacats de la burgesia barcelonina van veure a mitjan segle XIX la necessitat de construir un teatre digne de la importància que la ciutat estava adquirint en aquells moments d’expansió econòmica i cultural, i així és com es va construir el Liceu, l’any 1847, en l’antic solar del convent dels Trinitaris Descalços de la Rambla. El primer edifici va ser construït d’acord amb els plànols de l’arquitecte Miquel Garriga i Roca i l’ajuda de Josep Oriol Mestres. Va patir un primer incendi greu l’any 1861, però es va refer i va ressorgir consolidant-se com un gran teatre d’òpera. Més de cent anys després, el 1994, el teatre va patir un altre greu incendi. La reconstrucció es va mantenir fidel a l’edifici anterior, però es va dotar el teatre d’una estructura tècnica molt més moderna i es va ampliar l’edifici.

Unió de tradició i modernitat

Com a símbol de cultura i distinció a la ciutat, el Liceu manté una oferta que va des de clàssics eterns com Verdi, Mozart o Wagner fins a conceptes nous i originals com l’actual òpera jazz Porgy Bess de George Gershwin. A més, el Liceu té un gran compromís educatiu amb la societat catalana que s’ha consolidat amb la creació del Petit Liceu, un programa musical i artístic pensat perquè els més petits desenvolupin la sensibilitat musical i creativa des de ben menuts.

Dissociar Barcelona de la Rambla i del Liceu és quelcom que resulta impossible, i com a símbol cultural de la ciutat és un punt de referència que ningú no s’hauria de perdre. El Liceu forma part de Raval Cultural, una iniciativa que pretén posar a l’abast de tothom el patrimoni artístic i cultural del barri.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: