El Museu Marès

Museus
  • Barroc
  • Creativitat
  • Edat mitjana
  • Oci i lleure
  • Recerca i coneixement

El Museu Marès

Al llarg de la seva vida, l’escultor Frederic Marès es va dedicar a reunir peces hispàniques de totes les èpoques, des de l’antiguitat fins al segle XIX. Aquesta col·lecció escultòrica constitueix, avui dia, l’ànima del Museu Marès, juntament amb una part de la seva pròpia producció artística i una valuosa col·lecció d’objectes quotidians, que inclou des de pipes i ventalls fins a claus medievals.

Un edifici excepcional

A tocar de la catedral, el Museu Marès s’ubica en un dels recintes del Palau Reial Major, que havia estat la residència dels comtes de Barcelona i reis de la Corona catalanoaragonesa en l’època medieval, un edifici gòtic d’enorme valor històric i de gran bellesa.

El palau abraça un deliciós pati envoltat de porxos i ple de tarongers: el verger. Està obert al públic i, durant els mesos de bon temps, es converteix en un espai de trobada i de calma, aïllat de l’enrenou de l’exterior. Al mig del pati hi ha una font amb un brollador on, el dia del Corpus, se celebra la festa de L'ou com balla.

L’univers Marès

Val la pena endinsar-se amb temps a descobrir els secrets del Museu Frederic Marès, ja que és ple d’objectes de tota mena. S’hi poden apreciar magnífiques escultures romàniques de fusta policromada, però també ventalls, pots de farmàcia antics, pipes i joguines... Així era l’univers de Frederic Marès, l’escultor que va dedicar bona part de la seva vida a reunir escultures i objectes hispànics en una col·lecció de gran valor.

Entre les obres d’art, destaquen el retrat de l’emperador August, provinent de la Tàrraco imperial, i una extensa sèrie de talles policromades de caràcter religiós que daten dels segles XII al XVIII.

Entre els objectes quotidians, ordenats en deu sales temàtiques, destaquen la col·lecció d’estris femenins (indumentària, complements, joies), la sala de fotografia i la col·lecció d’objectes de forja, que mostra des de claus medievals fins a caixes fortes. Com que Frederic Marès no va abandonar mai la seva passió pel col·leccionisme, el museu es va continuar ampliant i enriquint amb noves peces. La manca d’espai va obligar a dur a terme les obres d’ampliació a la dècada del 1960 i, posteriorment, a finals del segle XX. Durant l’execució d’aquestes obres es va recuperar, de retruc, una part de la muralla romana, que incloïa una de les torres.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: