El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona

Espais d'estudi i de recerca
  • Innovació
  • Recerca i coneixement

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona

Situat a primera línia de mar, el Parc de Recerca Biomèdica és un espai excepcional i un referent europeu en investigació d’alt nivell on, a més de desenvolupar-se projectes en diverses àrees, també es formen futurs investigadors. Les més de 1.000 persones que hi treballen, juntament amb l’equipament d’avantguarda de què disposa, fan d’aquest parc una autèntica fàbrica de coneixement.

L’activitat científica

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) va obrir les portes el 15 de maig de 2006 i és fruit d’una iniciativa conjunta de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra. L’activitat que s’hi desenvolupa es finança bàsicament amb diners públics, fet pel qual al Parc s’organitzen visites i jornades obertes a tots els ciutadans que vulguin conèixer de primera mà el funcionament del centre.

Integra set institucions: l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra, el Centre de Regulació Genòmica, el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental, la Fundació Pasqual Maragall i l’Institut de Biologia Evolutiva. Tots aquests centres s’organitzen segons un model cooperatiu que inclou també el compromís envers el medi ambient i l’estalvi energètic.

Un edifici per al segle XXI

La seu del parc, obra de Manel Brullet i Albert de Pineda, és impactant i de grans dimensions: un edifici el·líptic obert pel mig amb una superfície de 55.000 m2 distribuïts en diferents nivells. Els pisos s’organitzen en forma d’u al voltant del pati central, que queda buit i encarat al mar, mentre que la façana exterior, revestida de fusta, no arriba a tocar a terra, fet que n’augmenta la sensació de lleugeresa: a simple vista sembla que l’edifici es manté suspès en l’aire, només lleugerament recolzat sobre la planta baixa.

more

Informació de contacte