L’Auditori

Oci i lleure
  • Creativitat
  • Oci i lleure
  • Recerca i coneixement

L’Auditori

L’Auditori és un dels epicentres musicals de fundació més nova a Barcelona i un focus d’importància cabdal per als melòmans de la ciutat. Situat a tocar del TNC i de la plaça de les Glòries, L’Auditori ofereix una enorme varietat de cultura musical durant tot l’any, així com educació i diversió per a tots aquells que vulguin investigar el món de la música.

La institució dels melòmans

Situat a la part dreta de l’Eixample, l’Auditori està integrat dins l’eix cultural que es desplega al voltant de la plaça de les Glòries, al costat del Teatre Nacional de Catalunya i de les tres vies més importants de la ciutat: la Gran Via, la Diagonal i l’avinguda Meridiana. És una de les institucions musicals més importants de Barcelona i de Catalunya, ja que el seu objectiu és oferir un projecte musical propi que arribi a tothom. És la seu de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, així com de la Banda Municipal de Barcelona, i del Museu de la Música.

Un univers musical

Dissenyat per l’arquitecte Rafael Moneo i inaugurat el 1999, l’edifici de l’Auditori es compon de tres sales: la Pau Casals, l’Oriol Martorell i la Tete Montoliu, amb diferents capacitats per acollir el públic i totes estudiades acústicament per l’enginyer especialitzat Higini Arau. Dins la seva modernitat sòbria, una de les particularitats de l’edifici és l’atri central d’accés, on s’ha construït una monumental llanterna cúbica de vidre en forma d’impluvi, decorada amb pintures ratllades de Pablo Palazuelo. Una de les funcions més importants que té és l’educativa, per això la seu també disposa de l’Escola Superior de Música de Catalunya, així com d'un programa educatiu musical dirigit a les famílies, i més concretament als nens, perquè puguin aprendre l’art musical i gaudir-ne.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: