La Casa Amatller

Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Josep Puig i Cadafalch
  • Modernisme

La Casa Amatller

En ple passeig de Gràcia, a l’epicentre de la Barcelona modernista, la Casa Amatller és un gran llegat arquitectònic i artístic. D’inspiració flamenca barrejada amb el gòtic català, la Casa Amatller és considerada una de les millors obres de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, un dels màxims exponents de l’època daurada del modernisme.

El modernisme de la discòrdia

Enganxada a la Casa Batlló, la Casa Amatller va ser construïda per Josep Puig i Cadafalch, un dels arquitectes que més va rivalitzar amb Antoni Gaudí al començament del segle XX. Pel fet que estan a tocar i que totes dues són impressionants, i que són molt a prop de la Casa Lleó Morera i d’altres magnífiques cases modernistes, aquesta zona situada en ple passeig de Gràcia és coneguda encara avui com l’illa de la discòrdia.

Entre el 1898 i el 1900, la casa va ser construïda per encàrrec del xocolater Antoni Amatller en el moment en què s’acabava d’obrir l’Eixample, quan les famílies burgeses de tota la ciutat van decidir adoptar el passeig de Gràcia com el seu assentament particular.

Una casa flamenca

L’edifici està inspirat en les cases holandeses del segle XVII, amb una façana típicament flamenca coberta de ceràmica en forma triangular i plana a la part superior. La façana interior i l’entrada estan decorades amb escultures d’Eusebi Arnau de motius típicament catalans, com sant Jordi matant el drac, i també en honor al propietari xocolater, els cognoms familiars i referències al seu ofici.

A més de ser xocolater, Amatller conreava una gran afició per la fotografia, i va ser la seva filla la que va transformar la casa familiar en un centre artístic, l’Institut Amatller d’Art Hispànic. A més, una selecció de l’arxiu de les immenses col·leccions del seu pare s’exposen a la planta baixa.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: