La Casa de les Punxes

Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Josep Puig i Cadafalch
  • Modernisme

La Casa de les Punxes

Dominant un dels xamfrans de la Diagonal, la Casa de les Punxes destaca entre els edificis que es van crear durant l’època daurada de la Barcelona modernista de principis del segle XX. Obra de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, aquesta casa, que rep el nom per les agulles que rematen les sis torres que coronen l’edifici, representa un llegat artístic i arquitectònic únic per a la ciutat.

Inspiració gòtica

Situada en plena avinguda Diagonal,l’anomenada Casa de les Punxes deu el nom a les sis torres que la presideixen coronades per sis agulles de forma cònica que li donen un aspecte gòtic i medieval. Declarada Monument Històric Nacional el 1976, es tracta d’un dels edificis modernistes de l’Eixample que completen l’enorme museu a l’aire lliure que es pot observar passejant per una de les zones més emblemàtiques de Barcelona.

Creada per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch l’any 1905, la Casa de les Punxes va ser un encàrrec de les germanes Terrades, una important família burgesa de començaments del segle XX a Barcelona que volien unificar tres immobles de la seva propietat. L’arquitecte va projectar un edifici medieval amb elements inspirats en l’arquitectura gòtica europea.

Decoració catalana

A més de les impressionants torres que la coronen, cal destacar-ne també la façana de maó profusament ornada amb plafons decoratius. En un d’ells, com és habitual en els edificis modernistes d’aquella època, hi apareix la famosa imatge de sant Jordi amb la llegenda escrita, que diu: “Sant patró de Catalunya, torneu-nos la llibertat.”

Reformada el 1980, la Casa de les Punxes segueix sent propietat privada, motiu pel qual no se’n pot visitar l’interior. Tot i això, contemplar la seva robusta façana i les sis agulles que la coronen és una experiència visual de gran valor.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: