La Casa Lleó Morera

Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Lluís Domènech i Montaner
  • Modernisme

La Casa Lleó Morera

Situada a la coneguda illa de la discòrdia de l’Eixample, la Casa Lleó Morera de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner competeix per la seva qualitat arquitectònica i per l’excel·lència modernista amb la Casa Amatller de Puig i Cadafalch i la Casa Batlló de Gaudí. Hi van treballar un gran nombre d’artesans de tota mena, i el resultat és un dels conjunts ornamentals interiors més ben conservats.

Unió d’artesans locals

Construïda el 1905 per l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, autor també del Palau de la Música Catalana, la Casa Lleó Morera va ser un encàrrec de la família Morera per remodelar l’antiga Casa Rocamora de l’any 1864. Està situada al xamfrà sud de l’illa de la discòrdia, una illa de l’Eixample coneguda amb aquest nom per abraçar algunes de les cases més representatives i emblemàtiques del modernisme del passeig de Gràcia, com són la Casa Amatller de Puig i Cadafalch i la Casa Batlló d’Antoni Gaudí, i que competeixen entre elles per la seva magnificència.

Descrita per alguns com un Palau de la Música a petita escala, la Casa Lleó Morera té un gran valor arquitectònic gràcies als nombrosos artesans de l’època que hi van treballar. De totes les persones que van aportar el seu talent a l’hora de remodelar l’edifici destaquen els escultors Eusebi Arnau i Alfons Jujol, els vitrallers Rigalt i Granell, i els mosaïcistes Mario Maragliano i Lluís Bru.

Inspiració naturalista

La casa va pertànyer a la família Morera durant tres generacions, fet que va permetre que es conservessin gran part dels trets més característics de l’edifici, com són els delicats elements ornamentals inspirats en la natura i fets en diversos materials, com sol correspondre a l’estil modernista.

Després de ser venuda i passar per moltes mans, l’any 2003 va passar a ser propietat de la societat Núñez i Navarro, que va elaborar un pla de restauració i conservació de l’edifici. Avui dia es pot recórrer en magnífiques visites guiades que porten per l’interior d’un dels emblemes del modernisme en un viatge d’història, arquitectura i art.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: