La Fundació Antoni Tàpies

Museus
  • Avantguardes
  • Creativitat
  • Patrimoni cultural
  • Recerca i coneixement

La Fundació Antoni Tàpies

En ple Eixample, la Fundació Antoni Tàpies és un dels focus culturals i artístics més importants de la ciutat. Ubicada en un edifici històric dissenyat per l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, el mateix Tàpies la va fundar amb l’objectiu de difondre l’art a tot el món i, a més d’obres seves, el museu conserva un fons incalculable d’art modern i contemporani.

L’art del ferro forjat

Situada al bulliciós carrer d'Aragó, la Fundació Tàpies està ubicada en un edifici modernista construït a finals del segle XIX per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner i que antigament va ser la seu de la famosa editorial Montaner i Simon. Creat en un context d’auge del modernisme català, aquest va ser el primer edifici de la ciutat que integrava una tipologia industrial i combinava el maó vist i el ferro forjat. Avui dia, es reconeix de lluny per l’escultura de ferro amb què Tàpies va coronar la façana i que, amb el títol Núvol i cadira, sobrevola l’edifici com un pensament estètic i convida a endinsar-se en l’univers de l’artista.

Molt més que un museu

A més de recollir un enorme fons de l’obra de Tàpies des dels anys quaranta fins a l’actualitat, la Fundació Antoni Tàpies organitza exposicions temporals de múltiples artistes contemporanis, així com xerrades, conferències i cicles de cinema, i edita publicacions diverses que acompanyen les activitats. La biblioteca de la Fundació, especialitzada en art modern i contemporani, conté un dels fons més valuosos de la ciutat pel que fa a informació sobre art.

Cal destacar la posterior col·locació al soterrani de l’edifici de la col·lecció particular de l’artista, composta per diverses obres d’art de tota mena i procedència, en què destaquen quadres de Francisco de Goya, Zurbarán, Picasso, Joan Miró, Marcel Duchamp, Georges Braque, etcètera, així com diverses peces d’art asiàtic, africà i precolombí, obres medievals, peces d’arqueologia i llibres de diversa procedència. Per tot això, la Fundació Antoni Tàpies és un dels museus més importants de Barcelona i una de les joies de la vida i la cultura artístiques a la ciutat.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: