Per fer compres
  • Centres comercials
  • Patrimoni cultural
  • Turisme responsable

Les Arenes

L’edifici, d’estil neomudèjar i que antigament era la seu de curses de braus a la ciutat, és avui un espectacular centre comercial que, a més de conservar la bellesa de l’edifici original, ha recuperat el terrat, des d’on es contemplen vistes privilegiades sobre el parc de Montjuïc i la ciutat de Barcelona.

Un centre únic

L’antiga plaça de toros de la plaça d'Espanya, les Arenes, és en l’actualitat un dels centres comercials més importants i visitats de la ciutat tant pels mateixos barcelonins com pels turistes. La història de l’edifici quan funcionava com a plaça de toros es remunta a l’any 1900, quan va ser construïda per l’arquitecte August Font i Carreres en un estil tradicional neomudèjar que la va convertir en una de les arenes més importants d’Espanya.

Al marge del toreig, la plaça ha estat testimoni de múltiples vicissituds al llarg de la història de Barcelona, ja que durant la Guerra Civil es va convertir en caserna general del bàndol republicà. Posteriorment, va ser escenari d’espectacles de boxa, circ i revetlles. També durant els anys quaranta i cinquanta va tenir un velòdrom desmuntable que va permetre la celebració de proves de ciclisme en un moment en què els esports de competició començaven a posar-se de moda entre la societat catalana.

Vistes privilegiades

L’any 1977 la plaça va celebrar la seva última cursa amb la participació del torero José Manuel Dominguín, entre altres. Després d’aquesta darrera iniciativa, la plaça va entrar en desús fins que l’any 2007 es va prendre la decisió de transformar-la en un centre comercial. Curiosament, els arquitectes Richard Rogers i Alfonso Balaguer van decidir mantenir l’antiga façana afegir-hi un sostre en forma de cúpula al qual es pot pujar i des d’on es pot gaudir d’una de les millors vistes de Barcelona. El centre comercial disposa de comerços, sales de cinema, restaurants i tota mena de serveis que, en combinació amb la bellesa que encara conserva el lloc, l’han convertit en un punt molt freqüentat.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: