El Museu Egipci

Museus
  • Oci i lleure
  • Recerca i coneixement

El Museu Egipci

Obert al públic l’any 1994, el Museu Egipci va ser el primer de temàtica faraònica inaugurat a Espanya. Actualment disposa d'una valuosa col·lecció de 1.100 peces, una biblioteca amb més de 10.000 documents i aules per a activitats educatives. L’exposició permanent s’organitza a partir d’eixos temàtics clau, com ara la figura del faraó, els déus, les pràctiques funeràries o el culte al cos.

D’Egipte a l'Eixample

La visita al Museu Egipci representa tot un viatge per la història d’aquesta civilització antiga i permet veure obres imponents, com ara l’estàtua de Ramsès III, algunes mòmies i centenars d’objectes: joies, esteles funeràries, estris domèstics, retrats… Mitjançant la Fundació Arqueològica Clos, al museu també s’organitzen exposicions temporals i activitats infantils, projectes de recerca, publicacions i fins i tot expedicions a Egipte, a més d’impartir-se un màster en egiptologia.

La fascinació per Egipte

L’origen i la història del Museu Egipci estan íntimament lligats a la figura de Jordi Clos Llombart, president d’una important cadena hotelera i gran apassionat d’Egipte. El punt de partida va ser l’exposició que l’any 1992 Clos va organitzar en un dels seus hotels: l’acollida per part del públic va ser tan bona que va decidir fundar, dos anys més tard, el Museu Egipci de Barcelona. Posteriorment, l’increment de la col·lecció i dels visitants en va permetre la reubicació, l’any 2000, a la seu actual, al carrer de València. Des de llavors, museu, col·lecció i nombre de visitants no han parat de créixer.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: