El parc de Joan Miró

Espais naturals
  • Oci i lleure
  • Qualitat de vida
  • Recerca i coneixement

El parc de Joan Miró

Situat a l’esquerra de l’Eixample, molt a prop de la plaça d'Espanya, el parc de Joan Miró, dedicat a l’artista, és un espai ampli i arbrat obert a tots els veïns i visitants que vulguin descansar una mica enmig de la ciutat. Ocupa quatre illes a l’esquerra de l’Eixample, i amb una biblioteca a l’interior i una gran zona verda representa el cor de la cultura i l’esbarjo del barri.

Un espai verd per gaudir-ne

El parc de Joan Miró, també conegut com parc de l’Escorxador, està situat a l’esquerra de l’Eixample, molt a prop de la plaça d'Espanya i just darrere del centre comercial Arenas de Barcelona. Es tracta d’una de les primeres zones d’esbarjo que es van crear a finals dels anys setanta, amb un esperit d’innovació que ja intuïa la necessitat de zones verdes en àrees urbanes, com el mateix Ildefons Cerdà ja havia planejat en crear l’Eixample. El seu espai ampli i diàfan és un lloc de reunió per a tots els veïns de la zona, que s'hi poden relaxar, passejar els gossos i portar-hi a jugar els nens. A més, inclou la biblioteca amb el mateix nom, Joan Miró, que té una secció infantil molt completa on es duen a terme múltiples activitats.

Homenatge a un artista català

Creat el 1979 per un grup d’arquitectes joves encapçalats per Beth Galí, el parc de Joan Miró ocupa el que antigament eren els terrenys de l’Escorxador de Barcelona. La seva estructura rectilínia s’estén al voltant d’una plaça on se celebren actes de tota mena. Les zones arbrades tenen pollancres, pins, palmeres i alzines i també taules de ping-pong, pistes de petanca i un bar on prendre alguna cosa a la fresca.

Un dels elements més destacables del parc de Joan Miró és l’escultura de vint metres creada pel mateix artista titulada Dona i ocell, que es troba en una de les sortides del parc i que es va inaugurar l’any 1983, poc abans de la mort de l’artista.

El parc de Joan Miró ofereix una zona d’esplai i tranquil·litat que s’obre com un pulmó verd enmig de la ciutat.

more

Informació de contacte