El passeig de Sant Joan

Espais urbans
  • Patrimoni cultural
  • Per fer compres
  • Turisme responsable

El passeig de Sant Joan

El passeig de Sant Joan porta el nom de l’antic passeig que vorejava l’esplanada de la Ciutadella abans que es construís a finals del segle XIX el que avui dia coneixem com l’Eixample. És la mostra d’una Barcelona tranquil·la, residencial i plena d’encant, on se succeeixen edificis modernistes, escultures, fonts, antics comerços i agradables jardins.

Una ruta històrica

El passeig de Sant Joan és un passeig situat a la Dreta de l’Eixample que comença a la travessera de Gràcia i baixa fins a topar amb l’imponent Arc de Triomf i el parc de la Ciutadella. Malgrat no ser tan conegut com el passeig de Gràcia, el de Sant Joan guarda els seus propis encants i alguns dels edificis modernistes més amagats, com la Casa Macaya, de l’arquitecte Puig i Cadafalch, que fins i tot va ser proposada per ser la seu del CaixaForum.

La història d’aquest passeig es remunta a finals del segle XIX, quan es va començar a construir l’Eixample, i de fet el seu nom és un homenatge a l’antic passeig que vorejava l’esplanada de la Ciutadella i que va desaparèixer quan va ser enderrocada l’antiga fortalesa.

El plaer de passejar

Pujar fins a Gràcia o anar baixant per aquest passeig tranquil observant els clàssics edificis de l’Eixample i alguna joia modernista pot ser tot un plaer. A més d’anar parant en els seus jardins i escultures, com la del capellà Jacint Verdaguer, i gaudir dels antics comerços i fonts, com la d’Hèrcules, la font monumental més antiga de la ciutat, és tota una experiència per conèixer una part de l’antiga Barcelona d’inicis del segle XX. A l’altra banda, l’Arc de Triomf s’obre com un premi final que permet creuar fins al parc de la Ciutadella i completar un magnífic passeig.

more

Informació de contacte