Patrimoni cultural
  • Antoni Gaudí
  • Creativitat
  • Modernisme

La Pedrera

La Casa Milà, més coneguda com la Pedrera, és un dels edificis modernistes del començament del segle XX més emblemàtics de Barcelona. Situada al passeig de Gràcia i oberta al públic, visitar-la permet conèixer com és per dins i descobrir l’impressionant terrat on Gaudí va disseminar guerrers de pedra.

Formes provocadores

La Pedrera o Casa Milà deu el seu nom més popular a la controvèrsia que va causar quan se'n va acabar la construcció l’any 1910. De fet, es tracta d’un malnom creat per alguns barcelonins que feien burla de l’aspecte extravagant i tètric de la seva façana principal. Va ser construïda per Antoni Gaudí arran de l’encàrrec del matrimoni Milà, una família ben situada de l’època que, com la majoria dels burgesos acomodats del començament del segle XX, va voler traslladar la seva residència al passeig de Gràcia.

En aquells moments, Gaudí estava vivint la seva etapa naturalista i la seva màxima plenitud creativa, de manera que la casa està inspirada en la configuració orgànica de la natura i aplica formes ondulants amb volums desproveïts de tota rigidesa. El conjunt, per la innovació, és una típica obra gaudiniana en què les línies geomètriques són només rectes que formen plans corbs. A més de les impressionants façanes ornamentades, un altre element que cal destacar de la Pedrera és el terrat, en el qual les trenta xemeneies representen figures de guerrers petrificats que formen un jardí d’escultures a l’aire lliure. El fort simbolisme religiós que Gaudí va posar en aquest edifici també ha causat múltiples interpretacions.

Un espai on gaudir de Gaudí

Actualment la Pedrera és propietat de la Fundació Catalunya - La Pedrera, que en manté obertes al públic la coberta i les golfes, on es pot veure una exposició sobre Gaudí i les seves obres. Alguns pisos són particulars, i el principal es dedica a sala d’exposicions. Endinsar-se a la Pedrera és penetrar en l’univers particular de Gaudí, un món ple de fantasia i de formes impossibles que deixa impressionats a tots els seus visitants.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: