La plaça de les Glòries Catalanes

Espais urbans
  • Oci i lleure
  • Per fer negocis
  • Recerca i coneixement

La plaça de les Glòries Catalanes

La plaça de les Glòries Catalanes és un dels nexes més importants de la Barcelona metropolitana, el lloc on conflueixen tres de les vies principals de la ciutat. En constant remodelació des que Ildefons Cerdà la va crear al principi del segle XX, el seu perfil està marcat pel dels edificis moderns que l’envolten.

Punt de confluència

Situada a la frontera entre l’Eixample i Sant Martí, gairebé tocant al barri del Poblenou, la plaça de les Glòries es va constituir com un punt d’unió de les tres vies principals de la ciutat: la Gran Via de les Corts Catalanes, l’avinguda Meridiana i l’avinguda Diagonal. Amb l’esperit de constant renovació que acompanya la ciutat, aquest lloc ha sofert diverses remodelacions al llarg de la seva història per tal de millorar-ne els accessos.

Cultura i avantguarda

Al seu voltant es barreja un ambient de tradició popular amb la modernitat més avantguardista i s'hi constitueix un microcosmos cultural i arquitectònic de gran importància. Aquí es troben dos equipaments culturals de gran rellevància, el Teatre Nacional de Catalunya i l’Auditori i, al seu costat, destaquen edificis com la famosa Torre Agbar, de l’arquitecte Jean Nouvel, l’edifici Disseny Hub i l’edifici del nou Mercat dels Encants, que des de l’any 2013 acull la popular Fira de Bellcaire, un mercat de vell que se celebrava tradicionalment a l’aire lliure a un dels solars d’aquesta plaça i que ara s’allotja sota la impressionant estructura ultramoderna d’aquest nou edifici de planta triangular. Val la pena perdre’s entre les seves parades a la recerca de relíquies.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: