La Sagrada Família

Patrimoni cultural
  • Antoni Gaudí
  • Creativitat
  • Modernisme

La Sagrada Família

El símbol per excel·lència de Barcelona, la Sagrada Família, obra del genial arquitecte modernista Antoni Gaudí, presenta un valor arquitectònic incommensurable. Situada a la part dreta de l’Eixample, i amb vuit torres que es poden veure des de molts punts de la ciutat, el temple ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Un prodigi modernista

El temple de la Sagrada Família ocupa una illa sencera entre el carrer Mallorca i Provença i és un dels llocs més visitats a Barcelona. Es va començar a construir l’any 1883 i encara avui continua seguint els plànols de Gaudí, el qual, conscient que no veuria acabat el temple, els va deixar per als seus successors. L’arquitecte modernista li va dedicar quaranta anys de la seva vida -els quinze últims en exclusivitat-, es troba enterrat sota la nau. Aquest genial arquitecte va llegar a la ciutat una de les basíliques més originals del món, amb un gran interès arquitectònic, i ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat. El simbolisme de les seves tres façanes principals, dedicades al naixement (l’única que Gaudí va poder veure acabada), la passió i la resurrecció de Crist, està fet amb tant detall i tan profusament treballat que només per contemplar aquesta part poden caldre hores. Resulta impressionant per als milions de visitants que té cada any.

El bosc que toca el cel

Pel que fa a l’interior del temple, Gaudí es va voler inspirar en les formes de la natura i va dissenyar columnes enormes en forma de tronc d’arbre que el converteixen en un exuberant bosc de pedra. En l’actualitat s’han construït vuit de les divuit torres que ell mateix va planejar, per dedicar-ne dotze als apòstols, quatre als evangelistes, una a la Mare de Déu i una altra a Jesús. Gaudí només en va poder veure acabada una en vida, i encara avui és una incògnita quants anys hauran de passar abans que aquest enorme projecte es vegi acabat. Mentrestant, continuarà sent una de les icones més emblemàtiques de Barcelona i del modernisme.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: