El Teatre Nacional de Catalunya

Oci i lleure
  • Creativitat
  • Oci i lleure
  • Recerca i coneixement

El Teatre Nacional de Catalunya

Conegut per tothom com el TNC, el Teatre Nacional de Catalunya es va crear a mitjan anys noranta amb la idea d’oferir un espai per a una oferta teatral de qualitat en tots els àmbits. Situat a prop de la plaça de les Glòries, l’edifici, dissenyat per l’arquitecte Ricard Bofill, també té un notable interès arquitectònic.

Un teatre amb arrels

Els orígens del Teatre Nacional de Catalunya estan associats a la tradició teatral del país, que sempre ha estat molt rica i creativa, així com arriscada, i que avui dia continua. Als anys vuitanta, la societat catalana va percebre que calia un espai on actors i directors poguessin treballar amb plena llibertat. La creació del TNC també està molt vinculada a la figura del gran actor Josep Maria Flotats, el qual, quan va tornar de França als anys vuitanta després de la dictadura franquista, va tenir un paper molt destacat en la institucionalització del teatre català i va ser el primer director del nou Teatre Nacional de Catalunya.

Escena interdisciplinària

Després de la seva creació el 1996, el TNC ha passat per múltiples etapes i amb propostes diferents, però sempre apostant per una oferta de màxima qualitat i oferint l’espai per a la promocionar d’altres disciplines, com ara la dansa, l’òpera o els titelles. Actualment està dirigit per Xavier Albertí i té una programació variada, tant nacional com internacional. A més d’anar-hi a gaudir dels espectacles que proposa, també val la pena visitar-lo pel valor arquitectònic de l’edifici avantguardista dissenyat per l’arquitecte Ricard Bofill.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: