La Biblioteca Jaume Fuster

Espais d'estudi i de recerca
  • Oci i lleure
  • Patrimoni cultural
  • Recerca i coneixement

La Biblioteca Jaume Fuster

Poc després de la seva inauguració, al final de l’any 2005, l’edifici que conté la Biblioteca Jaume Fuster, dissenyat per Josep Llinàs, va guanyar el premi FAD d’arquitectura. Avui dia es considera una de les joies del districte, no només pel seu valor arquitectònic, sinó també pel fons documental de què disposa, un dels millors de la xarxa de biblioteques públiques de Barcelona.

Símbol de disseny

La celebrada Biblioteca Jaume Fuster, situada a la plaça de Lesseps de Gràcia, sobresurt al barri amb la seva lluminosa estructura geomètrica, construïda sobre unes antigues cotxeres i tallers de metro que van quedar en desús durant molts anys.

De gran valor arquitectònic, amb aquest edifici l’arquitecte Josep Llinàs va guanyar el premi FAD d’arquitectura 2006, un dels guardons més importants que es concedeixen a Espanya en aquest àmbit.

Un espai per llegir

Impressionant tant per fora com per dins, l’espai disposa d'un dels millors fons de la ciutat, amb més de 104.000 documents disponibles per a ús públic. A més, té una col·lecció local que recull documents històrics que fan referència al districte de Gràcia i als autors literaris locals que viuen o han viscut a Gràcia.

Amb gairebé 2.000 usuaris diaris, i convertida en un dels espais culturals més actius del barri, la biblioteca organitza activitats per a nens i adults, tallers, clubs de lectura, exposicions i moltes altres propostes en les quals es pot participar de manera gratuïta. Apropar-se a plaça de Lesseps i endinsar-se en un dels termòmetres culturals del barri pot ser tot un plaer.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: