La Casa Fuster

Patrimoni cultural
  • Lluís Domènech i Montaner
  • Modernisme
  • Oci i lleure
  • Turisme responsable

La Casa Fuster

Situada al final del passeig de Gràcia i feta per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, la Casa Fuster s’ha mantingut com un dels edificis més elegants i emblemàtics del modernisme. Des de l’any 2004, aquest edifici històric funciona com un hotel de luxe que ha recuperat l’històric Cafè Vienès de la planta baixa, on cada dijous es pot gaudir de sessions de jazz.

Modernisme discret

Considerada pels experts un exercici de contenció expressiva, la Casa Fuster és un edifici de gran elegància fet per un dels grans arquitectes modernistes del començament del segle XX, Lluís Domènech i Montaner, per encàrrec de l’advocat Marià Fuster.

Dissenyada i feta entre el 1908 i el 1911, el material principal utilitzat va ser el marbre blanc, i va seguir les característiques clàssiques de l’obra de l’artista: columnes robustes amb una base de pedra vermella, ornamentació floral inspirada en la natura i finestres trilobades. A més, les dues fatxades principals destaquen organitzades al voltant d’una tribuna en forma de torre que puja fins al cim de l’edifici. Seguint formes més racionalistes, l’edifici està rematat per unes curioses golfes d’estil francès insòlites en l’arquitectura modernista catalana.

Un hotel amb luxe històric

A la Casa Fuster, que durant dècades va contenir les oficines de l’empresa elèctrica Enher, han viscut moltes personalitats destacades. Entre els residents il·lustres sobresurt el poeta Salvador Espriu, a qui s'han dedicat els jardins que s’obren davant l’edifici, al tram final del passeig de Gràcia.

Avui dia, i després d’un procés de reforma dut a terme l’any 2004, la Casa Fuster s’ha transformat en un hotel luxós de l’empresa Center. Aquesta reforma també va comportar la recuperació de l’històric Cafè Vienès, un espai absolutament singular que en el passat va ser punt de trobada d’artistes i intel·lectuals i que actualment celebra, cada dijous, unes magnífiques sessions de jazz.

more

Informació de contacte