L’Institut Europeu de Disseny

Espais d'estudi i de recerca
  • Creativitat
  • Espais d'estudi i recerca
  • Innovació

L’Institut Europeu de Disseny

Barcelona és coneguda internacionalment com “la ciutat del disseny” gràcies a centres com l’Institut Europeu de Disseny (IED), una escola de moda i disseny de projecció mundial. Amb seu a la ciutat des de l’any 2002, l’IED forma futurs professionals tot seguint el sistema acadèmic anglès, i està avalat per la Universitat de Westminster.

Un edifici reciclat

L’any 2011, l’IED va estrenar seu a la vila de Gràcia: la vella fàbrica tèxtil Macson, construïda l’any 1894, es va readaptar i ara és un edifici de 5.000 m2 on l’IED Design, l’IED Moda, l’IED Visual Communication i l’IED Management for Creatives Industries funcionen de manera independent, però mantenint un diàleg continu basat en la filosofia del design for all que l’escola promou.

L’edifici, que manté l’aspecte industrial original, es pot visitar els caps de setmana.

Un sistema pioner a Europa

Rere el gran projecte educatiu de l’IED hi ha Francesco Morelli, l’italià que l’any 1966 va idear una escola internacional amb l’objectiu de formar dissenyadors competitius a escala mundial. Prop de 50 anys després, la seu barcelonina és un centre multinacional que atrau uns 700 estudiants estrangers cada any.

L’institut anima els alumnes a inspirar-se en la realitat visual que els envolta i a aprendre a detectar les tendències, els canvis i la innovació allà on es trobin, sense perdre de vista les necessitats del mercat local i global. Així, l’IED Barcelona participa en esdeveniments com ara 48h Open House BCN, 080 Barceloan Fashion o The Brandery.

more

Informació de contacte