El parc de la Creueta del Coll

Espais naturals
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

El parc de la Creueta del Coll

Resguardat de mirades i mig amagat en un dels barris del districte de Gràcia, hi ha un frondós parc de muntanya amb un gran estany que ajuda a passar els rigors de l’estiu. Una piscina, al mig d’un entorn verd esquitxat d’art, que s’ha convertit en un dels llocs més agradables per a l’oci urbà.

Un jardí de muntanya

Acàcies, xiprers, til·lers, plataners, pins i salzes són alguns dels centenars d’arbres que voregen el parc i ofereixen ombra i refugi als visitants. Al bell mig, una gran esplanada on hi ha parterres de sorra per als jocs dels petits, àrees per fer un pícnic, zones per caminar que permeten enllaçar amb la zona forestal del Park Güell o simplement gaudir de la natura, al peu dels turons i gairebé al mig de la ciutat. És un parc mig amagat a Vallcarca, una zona poc coneguda pels turistes, a la part del darrere del Park Güell, però que suposa una aturada en el camí en la descoberta de la Barcelona menys coneguda.

Aigua, natura i art

El parc de la Creueta del Coll havia estat, durant anys, l’antiga pedrera del barri del Coll, situada a la falda de Collserola. Aquest jardí urbà es va reconvertir en zona d’oci per als ciutadans als anys vuitanta, en part gràcies a l’acció popular. Suspesa sobre un estany per quatre cables d’acer, impressiona veure la gran escultura massissa de formigó armat, de 54 tones, que l’artista Eduardo Chillida va dissenyar especialment per a l’espai. Titulada Elogi de l’aigua, l’obra remet al mite de Narcís, enamorat del seu propi reflex.

Allò que ha captivat, però, el cor dels ciutadans és el gran estany amb forma de mitja lluna que es converteix en piscina pública durant els mesos d’estiu, i que està envoltat de grades i terrasses. Una piscina de poca profunditat que ajuda a suportar els rigors de l’estiu barceloní.

A més, és una piscina on gaudir d’una natura envoltada d’art, ja que, a més de nedar, es poden contemplar les diferents obres d’art que es troben al parc: a més de l’obra de Chillida, Ellsworth Kelly i el seu Tòtem o el Sol i Lluna de Montserrat Altet són poc menys que un luxe a l’abast de tothom.

El parc de la Creueta del Coll, de gairebé dues hectàrees d’extensió, és completament accessible gràcies al seu sistema de rampes, que permet accedir a qualsevol lloc sense esforç.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: