La Casa Convalescència (UAB)

Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Innovació
  • Parcs i jardins
  • Turisme responsable

La Casa Convalescència (UAB)

Imponent i alhora acollidora, la Casa Convalescència va ser dissenyada a finals del segle XIX per l’arquitecte Pere Domènech i Roura en el més pur estil modernista català, cosa que li ha valgut el reconeixement de la Unesco com a Patrimoni Cultural de la Humanitat. En l’actualitat funciona com a centre d’estudis de la Universitat Autònoma de Barcelona i com a seu de la Fundació UAB.

Orígens filantròpics

Dins de l’emblemàtic recinte de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau hi ha la Casa Convalescència, un edifici monumental que es va construir a finals del segle XIX per millorar l’assistència sanitària a Barcelona en aquells moments. L’arquitecte Pere Domènech i Roura va crear una construcció de marcat estil modernista, amb columnes i capitells de pedra natural, murals de rajoles que expliquen la història de l’edifici i sostres formats per voltes de maó, entre molts altres elements que fan de l’espai una joia arquitectònica.

Combinació de passat i present

Declarada Monument Històric Artístic i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, avui dia i des de finals dels anys seixanta la Casa Convalescència pertany a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i engloba un centre de formació continuada i la seu de la Fundació UAB.

Reformada l’any 1999 per l’estudi d’arquitectes Tusquets-Díaz Associats, la casa combina la tradició amb la tecnologia i el compromís de la sostenibilitat.

Cosmopolita i plena d’activitat, la Casa Convalescència disposa de serveis de restauració, espais i equips per organitzar reunions i esdeveniments de tot tipus, una aula magna i un agradable jardí, que suposa un marc perfecte per a aquest espai centenari.

more

Informació de contacte