La Casa de les Altures

Patrimoni cultural
  • Innovació
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

La Casa de les Altures

Construïda a finals del segle XIX com a residència del director de la Societat General d’Aigües, el fet d’estar ubicada molt a prop dels motors d’elevació d’aquesta companyia va valer a l’edifici el nom de Casa de les Altures. Actualment, i des de fa 25 anys, funciona com a seu del Districte d’Horta-Guinardó.

Espai dedicat a l’aigua

Igual que el barri del Guinardó, on està situada, la Casa de les Altures és un espai indissociable de l’aigua. D’estil neomudèjar, va ser construïda pels volts de 1870 pel mestre d’obres Enric Figueres,en una part dels terrenys on al segle XIX hi havia la Societat General d’Aigües.

Projectada en un principi per servir de residència del director d’aquesta companyia, Nicolau Regúlez Chevalier, poc després la Casa de les Altures va passar a ser el punt de trobada i el lloc de recepcions de l’empresa. Al voltant, i seguint l’estil dels jardins granadins, es va dissenyar un espai idíl·lic ple de vegetació, amb arbres fruiters i vivers, i on l’aigua també n’és protagonista.

La casa del districte

L’any 1984, quan l’Ajuntament es va fer càrrec de l’edifici, l’arquitecte Víctor Argentí va dur a terme la rehabilitació de la Casa de les Altures, amb un projecte que va rebre el premi FAD d’arquitectura de l’any 1990 a la millor rehabilitació.

Des d’aleshores i fins a l’actualitat, la casa, el nom de la qual obeeix als dipòsits d’elevació d’aigua que tenia al costat, és coneguda per ser la seu del Districte d’Horta-Guinardó.

more

Informació de contacte