La Ciutat Sanitària Vall d’Hebron

Espais d'estudi i de recerca
  • Innovació
  • Recerca i coneixement

La Ciutat Sanitària Vall d’Hebron

Ubicada al barri de Montbau, la Ciutat Sanitària Vall d’Hebron disposa de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, de referència nacional, així com de la Fundació de Recerca Biomèdica i Docència, associada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Tant l’hospital com el centre d’investigació tenen un gran prestigi dins i fora d’Europa.

Un espai dedicat a la salut

Puntera i pionera en la investigació mèdica en l’àmbit català, la Ciutat Sanitària Vall d’Hebronestà formada per diverses instal·lacions d’assistència i recerca sanitària. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron, situat al districte d’Horta-Guinardó, es troba entre els primers vint hospitals de l’Estat espanyol en l’àmbit de l’assistència mèdica i, a més, va rebre un ampli reconeixement l’any 2003 quan va dur a terme el primer trasplantament de ronyó a un infant de menys de cinc quilos.

A més de l’hospital, la Ciutat Sanitària està formada per alguns centres de recerca de prestigi, entre els quals destaca la Fundació de Recerca Biomèdica i Docència, actualment anomenada Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Aquesta institució té com a objectiu principal promoure i afavorir el coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l’àmbit de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i la Universitat Autònoma de Barcelona, a la qual està associada.

Un treball imprescindible

Tant l’Hospital Vall d’Hebron, que es va inaugurar l’any 1955, com el VHIR, creat el 1994, i les altres institucions emmarcades dins la Ciutat Sanitària, es poden considerar establiments públics essencials de la ciutat de Barcelona que treballen dia a dia per la salut i la vida.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: