Collserola

Espais naturals
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins
  • Per fer esport
  • Qualitat de vida

Collserola

La serra de Collserola, situada a l’àrea metropolitana de Barcelona, és el pulmó verd als afores del centre de la ciutat i un lloc d’esbarjo per a tots els que vulguin gaudir de la natura. Dins de la serra es troba el parc natural de Collserola, que està considerat espai protegit. Ple de miradors, rutes, masies i espais d’oci, Collserola és un lloc per gaudir de l’aire pur i la natura.

La serralada que abraça la ciutat

Enmig de l’àrea metropolitana de Barcelona, estenent-se al llarg de quatre districtes de la ciutat, s’alça la serra de Collserola, un bosc típicament mediterrani de pins, alzines i roures i amb una gran diversitat de fauna... i a tocar gairebé del nucli urbà. Una escapada a la natura a la qual es pot accedir amb els ferrocarrils de la ciutat o fins i tot amb autobús, iun espai natural de privilegi per als barcelonins que disposa de més de 8.000 hectàrees de verdor per les quals és possible passejar, fer rutes amb bicicleta, anar als miradors, visitar llocs històrics i fugir de la ciutat sense haver de desplaçar-se gaire.

Resulta sorprenent anar d’extrem a extrem per gaudir de l’amplia visió que ofereixen els miradors de cada banda: des de Torre Baró, a Nou Barris, gairebé sembla que es pot tocar el Montseny, i des del coll de Finestrelles, a les Corts, la panoràmica es desplega d’una banda sobre la ciutat i fins al Maresme i, de l’altra, des de l’aeroport fins a Martorell, domina tot el Llobregat.

El Parc natural de la serra de Collserola està declarat espai protegit des de l’any 1987, i nou municipis vetllen per la seva conservació i divulgació. Anar als berenadors de les Planes, passejar per la carretera de les Aigües o endinsar-se en els boscos a buscar espàrrecs són postals típiques de la vida quotidiana de Barcelona.


La fusió entre natura i urbs

Tot i ser majoritàriament un territori verge, la serra de Collserola disposa de petits espais de població residencial que pertanyen al districte de Sarrià - Sant Gervasi i que constitueixen les úniques àrees consolidades com a zones residencials en aquest sector de Collserola: just per sobre de la carretera de les Aigües es troba Vallvidrera, més a l’interior, a un vessant hi ha el veïnat de les Planes i, finalment, la urbanització que envolta el Tibidabo, la més petita d’aquesta part de la serra. Collserola és ben present també en altres barris de Barcelona, com ara Valcarca i els Penitents (al districte de Gràcia) o els de Sant Genís dels Agudells, Montbau i Horta (al districte d'Horta-Guinardó).

Collserola suposa una sortida tan directa i tan a l’abast que permet canviar asfalt per terra gairebé sense adonar-se’n. A tocar de Barcelona, el contacte amb la natura, amb els boscos i els animals és directe.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: