La Granja Vella de Martí Codolar

Patrimoni cultural
  • Espais naturals
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins

La Granja Vella de Martí Codolar

Masia rural, palau residencial, zoològic, seminari... Les múltiples facetes de la històrica Granja Vella de Martí Codolar, i els seus terrenys, són una mostra de l’evolució del districte d’Horta-Guinardó al llarg del temps. A més, la barreja d’estils estètics que acumulen les parets de l’edifici l’han convertit en una joia arquitectònica protegida com a Bé d’Interès Cultural Local.

Travessar el temps

Seminari dels salesians i residència per visitar o fer un petit recés, la Granja Vella de Martí Codolar és una finca d’origen agrícola amb un palau residencial que, a més de ser un racó idíl·lic de Barcelona, guarda a l’interior una gran riquesa històrica.

L’origen de la granja es remunta al segle XVII, quan el districte d’Horta-Guinardó era eminentment rural i es va edificar la masia Can Gausachs. Així es va mantenir fins que, al segle XVIII, la va adquirir la família Milà de la Roca, que a l’inici del segle XIX van convertir la masia en una casa senyorial amb un estil afrancesat. Però no va ser fins a la meitat del segle XIX quan el nou propietari, Lluís Martí Codolar, i la seva família van omplir els jardins d’animals exòtics, cosa que va donar lloc al primer zoològic de Barcelona.

Un lloc eclèctic

La cessió de la Granja Vella a la congregació dels salesians l’any 1946 va estar molt relacionada amb la bona amistat que Lluís Martí Codolar va fer amb Joan Bosco, i que es va estendre als salesians de Sarrià. L’ambient rural, la mística religiosa i l’elegància senyorial es combinen a la Granja Vella de Martí Codolar en una harmonia sense estridències que continua fascinant.

more

Informació de contacte