Les Llars Mundet

Espais urbans
  • Espais d'estudi i recerca
  • Espais naturals
  • Qualitat de vida

Les Llars Mundet

Molt a prop del parc del Laberint d’Horta, al barri de Montbau, es troba l’espai de les Llars Mundet, amb gairebé 14 hectàrees de superfície, sis de les quals són de bosc. Dedicat plenament al servei dels ciutadans, a més del recinte universitari inclou espais assistencials per a la gent gran, centres esportius per a persones discapacitades i centres educatius per als més petits.

Tradició filantròpica

Les Llars Anna Gironella de Mundet, més conegudes com a Llars Mundet, es van aixecar l’any 1954, quan l’empresari Artur Mundet es va fer càrrec de la construcció d’un espai dedicat a l’atenció d’orfes, ancians, malalts i altres persones necessitades al districte d’Horta-Guinardó, un espai que havia de substituir la Casa de la Caritat que hi havia fins aleshores al Raval i que en aquell moment havia quedat obsoleta.

Amb aquesta tradició de servei ciutadà, l’espai actual de les Llars Mundet funciona sota la direcció de la Diputació de Barcelona i disposa de centres d’atenció als ancians, d'una instal·lació esportiva que gestiona la Federació Catalana per a Disminuïts Psíquics i servei d’escolarització, així com de les facultats de Psicologia i Pedagogia de la Universitat de Barcelona.

Espai multifuncional

Envoltat de verdor i natura, el recinte té una extensió de 14 hectàrees, sis de les quals són de bosc, amb una flora típica de la serralada de Collserola. Cada dia passegen per aquest espai milers de veïns, ja siguin estudiants del campus, infants que van a l’escola, ancians o simplement persones que volen visitar un dels llocs més grans i complets de la ciutat dedicat exclusivament als ciutadans des de fa més de 50 anys.

more

Informació de contacte