El Museu de Carruatges

Museus
  • Creativitat
  • Oci i lleure

El Museu de Carruatges

De càrrega, de passeig, de gala. El Museu de Carruatges ubicat a la Vall d’Hebron conserva 46 carros de tot tipus, que en altres temps havien estat transports indispensables a la ciutat. Reunits per la família Piera, ofereixen un passeig històric per aquest mitjà de transport que recorre des del segle XIX fins als anys setanta del segle XX.

Una història sobre rodes

Al nord de Barcelona, al parc de la Vall d’Hebron, es troba un museu d’allò més sorprenent i que ajuda a conèixer la història del transport a la ciutat de Barcelona. És el Museu de Carruatges, que conserva una col·lecció de carros i carretes, tant de treball com de passeig. Entre els destinats a la feina, destaquen els carros que transportaven les llambordes de les pedreres a les obres, així com els antics carros de neteja pública de carrers. Entre els de transport de passatgers i de passeig, cal esmentar un elegant carruatge model Berlina.

Viatge al passat

Aquesta col·lecció privada està formada per 46 peces relluents que va reunir a poc a poc i al llarg dels anys la família Piera, dedicada tradicionalment al transport de mercaderies a llarga distància. A més, la col·lecció també integra peces de cavalleria dels segles XIX i XX, i inclou indumentària de cotxers, brides, regnes i altres accessoris. Un total de més de 600 peces de diverses èpoques, que relaten la història d’un mitjà de transport i per extensió la forma de vida dels barcelonins d’aquells temps.

Avui dia, la col·lecció està gestionada per Fomento de Construcciones y Contratas, SA, una empresa que a començaments del segle XX es dedicava a fer obres de neteja i recollida de residus.

more

Informació de contacte