El nucli antic d'Horta

Espais urbans
  • Modernisme
  • Per fer compres
  • Qualitat de vida

El nucli antic d'Horta

Petites cases baixes i carrerons, tranquil·litat i fins i tot silenci. Al nucli antic del barri d’Horta els veïns i veïnes han sabut conservar l’ambient de poble que el barri sempre ha tingut. La plaça d'Eivissa és el centre d’aquest petit nucli antic i el focus de la vida social del barri, i uneix la xarxa de carrers amb més història. Els passejos tranquils i la cuina tradicional són tot un plaer en aquest punt d’Horta-Guinardó.

El cor d’un antic poble

A la part d’Horta, sota la ronda de Dalt, hi ha el nucli antic del barri, on els comerços es concentren al voltant de l’eix comercial del Cor d’Horta i Mercat. S'hi troben alguns carrers coneguts que conserven el seu estil de poble amb casetes baixes i jardí. Aquest és el cas dels carrers de la Galla, Rajoler, Sanpere i Miquel, entre d’altres. L’epicentre que uneix tots aquests carrerons és la plaça d’Eivissa, que darrerament ha estat ampliada per al gaudi veïnal i on es desenvolupa gran part de la vida del barri, un racó deliciós amb bars, terrasses i zones d’estada i de joc per als més petits.

Molt prop d’aquesta zona es troba Can Mariner, una masia imponent del segle XVII -avui una biblioteca especialitzada en teatre-,que reforça l’aire rural d’aquesta zona.

Endinsant-se una mica més pels carrerons, s'arriba la plaça Santes Creus, que antigament va ser la plaça major d’Horta i que encara conserva l’edifici que havia estat la seu del Districte. Avui en dia ofereix diferents serveis municipals.

Tresors sorprenents

Horta, a més a més, té un altre tresor amagat: el seu eixample, crescut entre la darreria del segle XIX i el començament del XX, en què es poden trobar diversos exemples d’arquitectura modernista.

Un comentari a part mereixen les vies que componen el nucli comercial de la zona: els carrers Lisboa, Tajo, Baixada de la Plana i Dante formen un conjunt encantador de comerços amb productes de qualitat a bon preu. Passejar un matí per aquests carrers, ja sigui comprant o mirant, pot ser com un agradable viatge al passat.

more

Informació de contacte