El parc del Guinardó

Espais naturals
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida
  • Turisme responsable

El parc del Guinardó

Al barri del Guinardó, a la coneguda plaça del Nen de la Rutlla, s’obre el parc del Guinardó, un univers natural que permet passar en pocs minuts del context urbà a un bosc frondós. Els jardins històrics, travessats per un torrent canalitzat amb estanys i salts d’aigua, s’organitzen en terrasses que conviden a passejar i gaudir de la vegetació forestal.

Tres parcs en un

El parc del Guinardó, que ocupa uns terrenys que antigament s’havien destinat principalment a ús agrícola i s’enfila turó amunt, és un dels espais verds més grans de Barcelona. Amb tres zones ben diferenciades, la part inferior correspon a un parc urbà; la mitjana, a uns jardins històrics, i la superior, a un bosc forestal que sorprèn enmig de la ciutat.

L’entrada del parc té com a protagonista l’escultura El nen de la rutlla, realitzada per Joaquim Ros i Bofarull l’any 1961. Des d’allà, un seguit de bancs, escales i zones de jocs infantils s’obren com a avantsala d’un espai natural sorprenent.

Aigua i muntanya

El parc històric es va dissenyar l’any 1918, amb un projecte a càrrec dels arquitectes paisatgistes Jean-Claude Nicolas Forestier i Nicolau M. Rubió i Tudurí, que van projectar uns jardins mediterranis i classicistes que donaven especial protagonisme a l’aigua, que corre per diferents fonts, canals i petites piscines. En destaca la popular Font del Cuento, a on des de temps antics acudien els veïns, especialment les parelles que buscaven un racó solitari.

A dalt de tot, el paisatge està dominat per la vegetació forestal, amb pins, cedres i alzines. Els camins costeruts que s’entrecreuen condueixen al Mirador de la Mitja Lluna, des d’on es poden contemplar unes vistes privilegiades de la ciutat.

more

Informació de contacte