El parc del Laberint d’Horta

Espais naturals
  • Creativitat
  • Oci i lleure
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

El parc del Laberint d’Horta

Espai per perdre’s i trobar-se, el Laberint d’Horta és un llegat natural i artístic únic a Barcelona que els habitants del districte d’Horta-Guinardó conserven amb molt d’orgull. El parc del Laberint d’Horta guarda molts racons per descobrir en el seu extens espai natural, i el seu famós laberint n’és l’element més destacat.

El jardí més antic de Barcelona

El parc del Laberint d’Horta és un lloc únic a tota la ciutat, un espai bucòlic i històric situat al districte d’Horta-Guinardó que es va construir al final del segle XVIII i és el parc més antic de Barcelona.

L’espai consta de dos jardins: un de neoclàssic del segle XVIII, que s’estén per tres terrasses escalonades i gira al voltant del tema de l’amor, i un altre de romàntic del segle XIX, que gira entorn del tema de la mort i que es troba a la part esquerra del parc. Qui s’endinsa en el laberint de xiprers que hi ha al mig del parc, i que l’han convertit en un lloc emblemàtic, es troba amb una recompensa final: la famosa estàtua d’Eros, i molt a prop d’allà, a la sortida, la ruta d’Eco i Narcís.

Un museu a l’aire lliure

Considerat un jardí-museu, el parc del Laberint d’Horta també ha estat escenari de diverses pel·lícules que han volgut aprofitar l’encant del lloc, com ara El perfum, del director Tom Tykwer, estrenada l’any 2006. El parc conté elements neoclàssics i romàntics arreu que aconsegueixen una mescla curiosa al gust de tots els visitants: templets de columnes toscanes, escultures mitològiques, jardineria simètrica, fonts i brolladors i alhora una cascada d’aigua, molsa i plantes silvestres, jardins més selvàtics i desorganitzats... Natura lliure i natura domesticada, les dues barrejades en un sol lloc representant els dos esperits oposats de cada època.

El recinte va ser creat pel jardiner italià Domenico Bagutti per encàrrec del marquès Antoni Desvalls, que va tenir la finca en propietat privada fins que als anys setanta es va tornar d’ús públic. Està obert al públic cada dia, però té una capacitat limitada de 750 persones.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: