Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

Els Tres Turons

Els Tres Turons permeten veure des de les altures tots els barris de Barcelona que s’estenen cap al mar. Formats pels turons del Coll, el Carmel i la Rovira, ofereixen les millors vistes de la ciutat i una barreja poc comuna entre urbanisme i natura. La bateria antiaèria del turó de la Rovira, el parc del Guinardó, el parc de la Creueta del Coll... Els espais creats dins dels Tres Turons ofereixen tranquil·litat i verdor dins de la ciutat.

Un pulmó verd

Tot i que queden separats de la serra de Collserola per l’entramat urbà, els Tres Turons semblen una prolongació d'aquesta serra que s’endinsa a la ciutat. Habitats des de temps antics, amb masies i horts, als voltants van créixer poblacions que van esdevenir barris i que avui dia són les millors portes d’entrada a aquest pulmó verd enmig de la ciutat, com els del Guinardó, la Font d’en Fargues, Can Baró i el Carmel.

Miradors i refugis

Al llarg del segle XX, aquests barris que formen part dels Tres Turons es van urbanitzar enormement i van acollir una important quantitat de població immigrant, i va acabar convertint-se en els barris encantadors que són avui en dia, de carrerons costeruts, zones enjardinades i vistes impressionants des de nombrosos racons. Com que estan situats en turons, disposen de nombrosos miradors, com el del turó de la Rovira (ara en obres) amb una alçària de 269 metres i on es poden trobar les restes de la bateria antiaèria que s'hi va instal·lar durant la Guerra Civil Espanyola.

Un dels parcs mes emblemàtics dels Tres Turons és el del Guinardó, un espai perfecte que cada cap de setmana s’omple de famílies que volen gaudir de la natura. Els arbres variats i la coneguda Font del Cuento, on es diu que moltes parelles es trobaven de manera clandestina, fan d’aquest parc un refugi de pau.

La vida de poble que mantenen aquests barris, amb els seus petits comerços i els seus veïns de caràcter obert i senzill, respira el gust més autèntic de la Barcelona popular. Les zones verdes amb parcs que ens apropen a la natura i les vistes impressionants des de les seves elevacions són un privilegi per a tothom qui vulgui conèixer la ciutat a fons.

more

Informació de contacte