L’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial

Espais d'estudi i de recerca
  • Innovació
  • Modernisme
  • Renaixença

L’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial

Centenària i emblemàtica, l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial és un centre d’estudis universitaris situat al carrer del Comte d’Urgell i adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya. Creada l’any 1904 per la Mancomunitat, ocupa un conjunt d’edificis modernistes del segle XIX on hi havia hagut la fàbrica tèxtil Can Batlló.

Inversió en coneixement

Pionera i referent imprescindible dins l’àrea industrial i tecnològica de Barcelona, l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial,més coneguda coml’Escola Industrial,està considerada una institució històrica. D’ençà que es va crear als inicis del segle XX, ha format nombroses generacions d’enginyers, tècnics i perits, que han aportat tot el seu coneixement al creixement industrial de Catalunya.

Un lloc polifacètic

Els edificis d’estil modernista on des de principis del segle XX s’ubica aquesta escola, situada a l’Esquerra de l’Eixample, tenen un gran valor històric i arquitectònic, ja que inicialment, al segle XIX, en aquest emplaçament hi havia l’antiga fàbrica tèxtil Can Batlló. Posteriorment, l’any 1927, l’arquitecte en cap de la Mancomunitat en aquells moments, Joan Rubió i Bellver, va ampliar els terrenys i es van construir les parts més destacables de la seva arquitectura: les naus centrals i el paranimf, així com l’edifici d’entrada.

Com a espai únic, l’Escola Industrial ha estat en funcionament continu des que es va inaugurar l’any 1904, i per això es tracta d’un dels bastions més coneguts i prestigiosos d’estudis tècnics industrials en l’àmbit espanyol.

more

Informació de contacte