Els jardins del Palau Robert

Espais naturals
  • Espais naturals
  • Qualitat de vida
  • Turisme responsable

Els jardins del Palau Robert

Com un oasi de verdor enmig de l’entorn urbà, els jardins del Palau Robert són una de les joies naturals més emblemàtiques de l’Eixample. Dissenyats a principis del segle XX pel jardiner municipal Ramon Oliva, la vegetació abundant, distribuïda amb harmonia i distinció, els converteixen en un racó privilegiat i alhora obert a tothom al bell mig de la ciutat.

Una finestra a la pau

La possibilitat de passar en un moment del bullici de la vida urbana a la tranquil·litat de la natura es fa palesa a la cantonada del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal. Allà s’hi amaguen uns jardins amb més de cent anys d’història: els de l’històric Palau Robert. La vegetació copiosa, les nombroses espècies d’arbres i plantes, l’ombra i la tranquil·litat fan d’aquests jardins de l’Eixample una zona privilegiada per passejar, llegir i relaxar-se.

L’espai natural va ser dissenyat pel jardiner municipal Ramon Oliva a començaments del segle XX, en el moment de la construcció del palau, que va encarregar el marquès de Robert. Amb el pas del temps, aquest edifici va esdevenir propietat de la Generalitat de Catalunya, que va obrir els jardins al públic.

Combinació eclèctica

Als jardins del Palau Robert predominen l’encant i el gust característics dels jardins de les cases burgeses d’inicis del segle XX combinats amb plantes exòtiques, com ara una falguera procedent de Tasmània, o amb l’arquitectura contemporània, com l’escultura La Lluna, realitzada per l’artista Kiku Mistu.

more

Informació de contacte