El Museu del Modernisme Català

Museus
  • Creativitat
  • Innovació
  • Modernisme

El Museu del Modernisme Català

Al cor de l’Eixample, en una antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte modernista Enric Sagnier, se situa el Museu del Modernisme Català, que va obrir les portes l’any 2010. Inclou una mostra de peces artístiques de tot tipus que contextualitzen la rellevància estètica, intel·lectual i política del moviment modernista que es va iniciar a Barcelona a finals del segle XIX.

Una època esplendorosa

A través de la seva col·lecció, el Museu del Modernisme Català convida a fer un passeig privilegiat de retorn al passat per l’època modernista, un temps d’esplendor que va donar lloc a la Barcelona d’avui dia. 

Indissociable de la identitat barcelonina i catalana, el modernisme de finals del segle XIX i començaments del segle XX és present en àmbits estètics i intel·lectuals inesborrables dins la història de la ciutat, que el Museu del Modernisme Català recull i ofereix el privilegi de conèixer. 

La transcendència del modernisme

El museu se situa a l’Eixample, molt a prop del passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya, en un edifici modernista dissenyat el 1902 per l’arquitecte Enric Sagnier. Va néixer com una iniciativa dels antiquaris barcelonins Fernando Pinós i Maria Guirao, que després de 40 anys dedicats al modernisme català van reunir una col·lecció de 350 obres.

Noms tan representatius de l’època, com Antoni Gaudí, Josep Llimona, Puig i Cadafalch i Enric Clarasó, entre d’altres, són presents al museu a través de les seves obres, que abracen múltiples disciplines, com la pintura, l’escultura, el mobiliari i les arts decoratives

more

Informació de contacte

També et pot interessar...