El Teatre Coliseum

Oci i lleure
  • Creativitat
  • Patrimoni cultural

El Teatre Coliseum

Antic cinematògraf de començaments del segle XX, l’edifici sumptuós del Teatre Coliseum és un emblema del món de l’espectacle encara avui dia. Amb un cartell variat que ofereix òpera, ballet, cinema i, especialment, teatre, el Coliseum s’il·lumina cada nit a la Gran Via, i obre les portes a la cultura, l’entreteniment i la diversió en un espai històric.

Un teatre de llarg recorregut

Situat a la Gran Via de les Corts Catalanes, l’imponent edifici del Teatre Coliseum ofereix als barcelonins els espectacles teatrals més coneguts i innovadors del moment des de l’any 2006. La seva història, però, es remunta a un temps molt anterior, quan l’arquitecte Francesc de Paula Nebot el va crear l’any 1923 com a cinematògraf per encàrrec de Josep Solà i Guardiola, Victorià Saludes i el marquès de l’Argentera.

Inspirat en l’Òpera de París, l’edifici es va crear en un estil similar al beaux-arts francès, amb una façana monumental i dues columnes neobarroques. A més, es va coronar amb una cúpula dissenyada per Valeri Corberó, que ha estat utilitzada per diverses entitats culturals al llarg del temps.

Espai teatral únic

A l’escenari del Coliseum s’han projectat tota mena de pel·lícules i s’han fet i es fan espectacles molt diferents, de múltiples disciplines artístiques, com ara la dansa, l’òpera, la música clàssica i la música popular. Dirigit des del 1958 pel Grup Balañá, ha esdevingut un lloc imprescindible per gaudir de l’escena barcelonina.

more

Informació de contacte