L’Ateneu de Fabricació digital

Espais d'estudi i de recerca
  • Creativitat
  • Innovació

L’Ateneu de Fabricació digital

Al cor de les Corts es troba un lloc de coneixement obert a tothom que vulgui endinsar-se al món digital i a l’univers tecnològic. És l’Ateneu de Fabricació digital de les Corts, un gran laboratori de creació ubicat en un antic espai industrial recuperat per als ciutadans i nascut amb un esperit innovador i de foment de la creativitat.

Aposta per la innovació

L’Ateneu de Fabricació digital de les Corts s’inspira en el concepte del Fab Lab americà heretat dels laboratoris d’investigació i fabricació tecnològica del famós Media Lab del Massachusetts Institut of Technology (MIT), que va sorgir l’any 2000. La filosofia és fomentar la creació pròpia i la col·laboració entre tota mena de persones interessades en ciència i tecnologia, posant a la seva disposició un material que està fora de l’abast econòmic particular.

L’any 2013, per iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, es va decidir crear l’Ateneu de Fabricació digital al districte de les Corts amb la intenció de generar un espai de debat i creació tecnològica a l’abast de tothom, i avui dia funciona com un lloc per expressar el talent i la creativitat de tots aquells que ho vulguin, ja que és el primer Fab Lab públic del món.

Tecnologia a l’abast de tothom

El lloc, situat a prop de la plaça del Centre, ocupa l’antiga fàbrica Benet i Campabadal, de més de mil metres quadrats, i posa a disposició dels ciutadans impressores 3D, centres de mecanitzat, escàners 3D i talladora làser, entre moltes altres eines, perquè puguin convertir les seves idees en productes físics útils per a la societat. L’Ateneu ofereix, a més, tallers, conferències, xerrades i tota mena d’esdeveniments que també pretenen fomentar la cohesió i la integració social de tots els col·lectius. L’espai s’està preparant per ser la seu d’una biblioteca, que ocuparà la major part del recinte.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: