Patrimoni cultural
  • Espais d'estudi i recerca
  • Recerca i coneixement

Can Rosés

Protegida com un bé d’interès local, Can Rosés, una de les poques masies que encara queden a les Corts i que recorden el passat rural de la zona. L’edifici, molt apreciat pels veïns, és una joia arquitectònica d’estil barroc, amb dues plantes i una façana esgrafiada amb elements geomètrics.

La masia

Ubicada allà on antigament passava el camí de les Corts, a Sarrià, quan l’entorn era completament rural i aquests dos districtes eren viles independents de Barcelona, l’antiga masia Can Rosés és un lloc amb una història força llarga.

Un trajecte inalterable

Construïda durant la primera meitat del segle XVIII, Can Rosés està considerada bé d’interès local de la ciutat. L’any 1900 la va reformar Joaquim Gelabert i Cuyás per donar-li un aspecte i un ús més residencial. D’aquesta manera, es va transformar l’era en jardí, es va afegir una cornisa a la façana i es van decorar els paraments d’estuc amb esgrafiats.

Després de la segona reforma, que es va dur a terme l’any 1991, l’edifici va esdevenir la biblioteca municipal fins a l’any 2017. Durant el curs escolar 2017-2018, a la masia s’hi establirà, provisionalment, una escola pública.

more

Informació de contacte