El Centre Cívic Can Deu

Patrimoni cultural
  • Oci i lleure
  • Qualitat de vida

El Centre Cívic Can Deu

Situat a la històrica plaça de la Concòrdia, l’edifici neogòtic que ocupa el Centre Cívic Can Deu és un emblema de les Corts, tant pel valor arquitectònic de l’immoble com per l’activitat cultural, social i artística que el mateix espai públic ha generat amb el pas del temps. A més, la cafeteria, de reminiscències modernistes i grans finestrals, és un dels tresors amagats de Barcelona.

L’edifici històric recuperat

Punt de trobada i centre cultural del barri, el Centre Cívic Can Deu se situa al cor de les Corts, a la plaça de la Concòrdia. La bella finca que ocupa des del 1984 va ser fins a l’any 1929 la casa particular de la rica família Deu, que antigament s’ubicava en una zona de vinyes.

Es tracta d’un edifici neogòtic que l’arquitecte Eduard Mercader i Sacancha va construir a finals del segle XIX amb components típics de l’època, com ara els elements treballats en ferro o el balcó corregut de la façana lateral. La darrera reforma, que va afectar sobretot l’interior, la va dur a terme l’Ajuntament l’any 1984, quan es va decidir utilitzar l’edifici com a centre cívic. 

Un espai per a tothom

El regust antic de Can Deu, que els veïns volen mantenir, es pot apreciar en tot el recinte i, especialment, a la cafeteria vintage, un magnífic espai amb taules de marbre blanc i grans finestrals amb vitralls que s’obren als jardins encantadors de l’edifici, on també hi ha tauletes per prendre alguna cosa i relaxar-se.

Com a centre social del barri, Can Deu és avui dia i des de fa molts anys un dels eixos vertebradors més importants de l’activitat cultural de les Corts

more

Informació de contacte