Els edificis Trade

Espais urbans
  • Negocis
  • Patrimoni cultural

Els edificis Trade

Les quatre imponents torres dels edificis Trade formen un dels conjunts d’oficines més emblemàtics i apreciats de Barcelona, tant pel valor arquitectònic que tenen com per la llarga trajectòria que han desenvolupat en el sector dels serveis i les finances. Construïts per l’arquitecte Josep Antoni Coderch, estan considerats una obra mestra de l’arquitectura a la ciutat.

Exigències arquitectòniques

Influenciat per l’estil dels gratacels de Nova York, l’arquitecte Josep Antoni Coderch va engegar entre els anys 1966 i 1968 un projecte ambiciós: la construcció dels edificis Trade. Els quatre immobles que componen el conjunt, i que en un principi van resultar molt sorprenents, avui dia no es poden dissociar de l’avinguda Diagonal ni de la gran via de Carles III, on s’ubiquen.

Formes sinuoses

Dissenyats amb una planta en forma de creu lobulada, els edificis Trade presenten unes façanes sinuoses molt valorades, en les quals destaca l’anomenat mur cortina, que integra els edificis perfectament dins l’espai.

Emblema del desenvolupament econòmic de l’època en què es van construir, així com del sector terciari, aquests edificis del districte de les Corts són una demostració de com les coses ben fetes no passen de moda, ja que tenen el mèrit de no haver perdut gens de vigència urbanística en el gairebé mig segle d’existència.

more

Informació de contacte

També et pot interessar...