L’església del Remei

Patrimoni cultural
  • Creativitat
  • Turisme responsable

L’església del Remei

En ple cor del barri de les Corts, al bell mig de la plaça de la Concòrdia, hi ha l’església de la Mare de Déu del Remei, patrona del barri. D’estil historicista, l’edifici va ser dissenyat per Josep Oriol Mestres a mitjan segle XIX, i a finals d’aquell mateix segle s’hi va afegir el campanar, que hi destaca presidint l’entorn.

Amalgama d’elements

Hi ha edificis que conviden a fer un repàs dels diversos moviments artístics que han influït en la ciutat, i l’església del Remei n’és un. Realitzada en una barreja d’estils diferents, s’hi pot trobar des d’un portal neoromànic fins a una rosassa neogòtica o una cornisa neoclàssica. L’element més historicista, i probablement el que més crida l’atenció, és el campanar que Antoni Rovira i Rabassa va construir l’any 1897 i que està coronat amb una cúpula de ferro d’on pengen les campanes.

La identitat d’un barri

L’edifici es troba a l’emblemàtica plaça de la Concòrdia, una de les places amb més vida del districte i que, juntament amb la mateixa església, evoca un temps en què les Corts era una vila independent de la ciutat de Barcelona.

Dissenyada per Josep Oriol Mestres i Esplugues entre el 1846 i el 1849, avui dia l’església encara és la principal parròquia del barri. A principis d’octubre celebra la festivitat de la Mare de Déu del Remei, patrona de les Corts i una de les verges més venerades a Catalunya, que vesteix els carrers de festa major.

more

Informació de contacte