Espais urbans
  • Innovació
  • Qualitat de vida

Les Corts

Les Corts és el barri residencial de la classe mitjana per excel·lència. Situat entre el bullici obrer de Sants i l’exclusivitat de la zona alta, del seu passat rural i senyorial queden vestigis en forma de masies i cases noucentistes de gran valor arquitectònic. Entre el seu paisatge heterogeni, barreja d’industrialització, colònies obreres i grans edificis d’oficines, hi trobarem una curiosa combinació del passat i el present de Barcelona.

Un barri tranquil

Situat a mig camí entre el bulliciós Sants i la tranquil·litat de la zona alta, les Corts és un punt intermedi entre els dos extrems, amb la calma que caracteritza els barris de les classes benestants i l’accessibilitat popular que manté dels temps en què estava habitat per colònies obreres, al principi del segle XX, com és per exemple l’antiga Colònia Castells.

Vestigis d’un passat rural

Part d’un antic municipi independent que es va annexionar a Barcelona l’any 1898, el barri de les Corts encara conserva punts amagats de personalitat entre els grans blocs residencials. Eminentment rural en els seus inicis i amb una part senyorial que se solia anomenar les Corts Velles, es poden trobar restes d’aquest passat en antics edificis senyorials i masies.

Les places de Can Rosés, de Comas i de la Concòrdia, situades al llarg dels eixos vertebradors transversals, són el cor de l’antic nucli aquesta última és la zona de tot el barri que conserva més encant, amb l’Antiga Farmàcia del segle XIX, la pastisseria Boages, el Fragments Cafè i el palauet del 1897, on hi ha el Centre Cívic Can Deu.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: