El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Patrimoni cultural
  • Barroc
  • Edat mitjana
  • Museus
  • Parcs i jardins
  • Turisme responsable

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Fundat al segle XIV i construït en el més pur estil gòtic català, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes és un dels edificis històrics més importants de la ciutat. És un espai obert de gran bellesa, que té l’afegitó d’un museu interessant d’objectes litúrgics i preuades peces d’art.

La comunitat de les clarisses

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes és un dels edificis més representatius i valorats de l’arquitectura gòtica a Barcelona. Fundat l’any 1327 per la reina Elisenda de Montcada per donar suport a l’orde de les monges clarisses, el 1983 es va obrir al públic com a museu i lloc d’interès cultural. En l’actualitat, un dels atractius més especials del monestir és l’accés que el museu permet a la vida quotidiana de la comunitat de les clarisses, tot passejant pels dormitoris, el refectori i altres sales.

Esplendor medieval

El recinte del monestir, que està declarat conjunt històric nacional, constitueix un petit reducte a la ciutat que conté un aire de poble. L’església, d’una sola nau, alberga la tomba on descansa la reina Elisenda, amb una estàtua jacent que la presenta adormida en la pau de l’entorn. El claustre, de tres pisos d’alçària i al voltant del qual s’articula el monestir, està considerat el claustre gòtic més gran del món, i té un preciós jardí medieval on destaquen les herbes medicinals. El monestir, un dels exemples més destacables de l’arquitectura gòtica a Catalunya, permet a tothom qui vulgui apropar-se a la història i gaudir d’un entorn místic.

more

Informació de contacte

Segueix-nos:

També et pot interessar...