Parc de Cervantes

Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

Parc de Cervantes

L’enorme mar de roses en flor que des de la primavera fins a la tardor inunda el parc de Cervantes mostra tot un espectacle per als sentits i és una delícia tant per a la vista com per a l’olfacte. Situat en plena Zona Universitària, molt a prop del Palau de Pedralbes, el parc de Cervantes convida a gaudir de l’espectacle dels seus 10.000 rosers repartits en parterres i envoltats de gespa frondosa.

El paradís de les roses

El parc de Cervantes és un ampli espai verd ple d’herba i arbres que té dos accessos: l’avinguda Diagonal, que és l’entrada principal, i la més amagada, a través de la ronda de Dalt. En aquest parc és molt comú veure durant tot l’any persones fent fúting, anant en bicicleta o simplement passejant i descansant als bancs, però el veritable espectacle comença amb l’esclat de la primavera, quan els més de 10.000 rosers floreixen i inunden d’olors i colors les quatre hectàrees que ocupa.

Separades i classificades en parterres molt ben ordenats, l’ideal per apropar-se a les roses i gaudir del seu esplendor és caminar tranquil·lament entre les passarel·les de gespa que les delimiten, i si és descalç molt millor. Aquest circuit botànic permet viatjar per quatre continents i aprendre sobre el difícil art de conrear roses.

Lloc de tradicions

Al parc, cada any se celebra el Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que des del 2001 intenta recuperar la tradició pels rosers de la ciutat, ​​que va tenir el seu moment inicial en les primeres dècades del segle XX.

El jardí s’ubica als antics terrenys que ocupava el torrent Estela, que recollia l’aigua que baixava des del cim de Sant Pere Màrtir. El valor arquitectònic i artístic del parc es troba en algunes escultures, com ara la de d’Andreu Alfaro, o el nu femení Serenitat, fet per Eulàlia Fàbregues de Sentmenat.

El parc de Cervantes és un lloc únic a tot Barcelona i té els atractius dels espais verds que aporten tranquil·litat i esbarjo al districte, però a més té una joia en forma de roserar que ningú no s’hauria de perdre.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: