El Campus Nord (UPC), ciutat universitària

Espais d'estudi i de recerca
  • Innovació
  • Recerca i coneixement

El Campus Nord (UPC), ciutat universitària

L’any 1974 van començar les activitats de les facultats d’Informàtica i d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports a la Universitat Politècnica de Catalunya a la zona que avui es coneix com a Campus Nord. Situat molt a prop de l’avinguda Diagonal, en aquest campus hi ha la Biblioteca Rector Gabriel Ferraté i un gran nombre de centres d’investigació al seu voltant.

Ciència i tecnologia

Amb 7.500 estudiants i 1.635 docents i investigadors, el Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya es troba entre els campus més prestigiosos de tot l’Estat espanyol. Les facultats més destacables d’aquest espai dedicat a la ciència i la tecnologia són la d’Informàtica, l’Escola Superior d’Enginyeria de Telecomunicacions i l’Escola Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, que van començar la seva activitat l’any 1974.

Des que va obrir les portes l’any 1971, la Universitat Politècnica sempre ha mantingut un projecte ambiciós per créixer i innovar en l’àmbit de les ciències, per això el Campus Nord, a més de tenir les tres facultats anteriorment esmentades, està envoltat de nombrosos centres d’investigació. L’edifici Nexus, dedicat a la informàtica i la matemàtica aplicada a escala nacional, l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial i el Centre Internacional d’Hidrologia Subterrània, entre altres, són els centres del Campus Nord on nombrosos professionals treballen dia a dia per fer de Barcelona una ciutat capdavantera en la recerca tecnològica d’àmbit europeu.

Un espai amb vida pròpia

El Campus Nord de la Universitat Politècnica té una situació privilegiada, molt a prop de l’avinguda Diagonal, entre la Zona Universitària i el barri de Pedralbes. Aquesta àrea, que està envoltada de parcs per relaxar-se, batega amb el moviment constant d’estudiants que donen molta vida i ambient a l’entorn.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: