El Campus Sud (UPC) i el Parc Científic (UB), ciutat universitària

Espais d'estudi i de recerca
  • Innovació
  • Recerca i coneixement

El Campus Sud (UPC) i el Parc Científic (UB), ciutat universitària

Al capdavant de la investigació científica en l’àmbit internacional, el Parc Científic de Barcelona, impulsat per la UB, és un espai innovador especialitzat en enginyeria industrial situat a l’avinguda Diagonal, molt a prop del Campus Sud de la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest entorn té l’objectiu de convertir-se en el centre científic i tecnològic més gran del sud d’Europa.

De cara al futur

Creat l’any 1997, el Parc Científic de Barcelona va néixer com una iniciativa de la Universitat de Barcelona, la UB, i va ser el primer projecte d’aquest tipus dins l’Estat espanyol. Amb aquesta iniciativa es pretenia estendre el coneixement científic i tecnològic per crear noves empreses de base tecnològica centrades en àrees emergents, com ara la recerca química, la farmacèutica, la biotecnologia i la nanobioenginyeria.

Situat a la Zona Universitària de les Corts, a l’avinguda Diagonal, aquest parc científic està envoltat d’una vintena de centres de recerca universitària, empresarials i institucionals, entre els quals destaca el Campus Sud de la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest campus d’excel·lència internacional inclou l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial, fundada l’any 1971, que ha estat un referent en la transformació de l’àmbit energètic per haver impulsat una economia sostenible i haver tingut molt en compte la responsabilitat social.

Líders en investigació

L’entorn territorial que abasten aquests dos espais de recerca tecnològica i científica s’ha batejat amb el nom de Diagonal Porta del Coneixement, per ser un dels llocs amb més recursos acadèmics, científics i tecnològics de tot l’Estat espanyol i del sud d’Europa.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: