La Zona Universitària

Espais d'estudi i de recerca
  • Creativitat
  • Innovació
  • Parcs i jardins

La Zona Universitària

La Zona Universitària és una part del districte de les Corts a banda i banda de la Diagonal. Plena d’estudiants, amaga dues de les zones més belles i tranquil·les de la ciutat: els jardins de Pedralbes i el parc de Cervantes. És l’àrea de Barcelona on es troben la majoria de facultats de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Politècnica, fet que genera un moviment característic a l’avinguda Diagonal.

Un gran campus

Anant cap a l’àrea privilegiada de les classes altes de les Corts, tot pujant cap a Pedralbes, es troba en plena avinguda Diagonal l’anomenada Zona Universitària, pel fet que als seus voltants s’ubica el campus universitari més gran de la ciutat. En aquesta àrea, enmig d’edificis d’oficines, hotels i facultats, hi ha dos dels parcs més emblemàtics de Barcelona que mereixen una visita obligada.

Jardins històrics

Els jardins de Pedralbes acullen a l'interior l’anomenat Palau Reial de Pedralbes, una antiga masia del segle XVII. Originàriament, aquesta parcel·la va formar part de l’enorme finca de la família Güell, i avui, a més del palau, al recinte també hi ha un jardí de gran valor històric. Per la seva proximitat a les instal·lacions universitàries, aquests jardins són molt concorreguts pels estudiants.

Des de l’any passat, l’interior del palau s’usa com a recinte per a la celebració del Festival de Música Jardins de Pedralbes, un dels més importants de la ciutat.

Un altre jardí emblemàtic de la Zona Universitària és el parc de Cervantes, dissenyat per Lluís Ruidor i Carol els anys seixanta, un recinte que disposa de més de 10.000 rosers de 220 varietats diferents i amplis camins per passejar-hi, córrer-hi o simplement seure a gaudir de la tranquil·litat i el silenci.

more

Informació de contacte